Posts

Showing posts from August, 2007

The Complete Idiot's Guide to Understanding Islam

Image
Lately aku tgh kusyuk membaca buku nie, "Understanding Islam" oleh Yahiya Emerick.. ianya bukan bermaksud sebelum ini aku tak memahaminya tetapi ingin lebih mendalaminya. Dan mengapa masyarakat di barat bersikap prejudis terhadap Islam. Adalah difahamkan bahawa hampir 2,000 buah masjid dibina di sekitar benua Amerika Utara dan ini menunjukkan Islam is also the fast-growing religion in that continent.



"Never use the term Mohammedanism to refer to islam. It considered offensive to Muslims because it implies that Muslims worship Muhammad. Western academics, who coined this term, were merely following a familiar pattern: Christ worshipper = CHRISTIAN, Buddha worshipper = BUDDHIST. But Islam does not teach the worship of Muhammad. Islam views him as a man who was given a mission to teach people about God"



Tinggal separuh lagi untuk aku mengabiskannya, mungkin cara pengolahannya membuat aku membaca setiap mukasurat.. Aduii.. lapar lak, nk bekfas dulu!

Persekitaran selepas cuti..

Dah seminggu tak post something kat dalam blog. Mood aku baik pagi nie, mungkin mood balik dari kampung masih ada lagi agaknye. Sengaja amek cuti sehari selepas mengharungi kursus2, selepas menghafal akta2 dan segala bagai perintah am untuk menjawab exam PTK.

Nak settlekan dulu keje2 yg tertunggak atas meja. Pastu nak layan lagu Gwen Steffani, 4 a.m.. Macam addicted lak dengar lagu nie.. Layannnnn..