Posts

Showing posts from November, 2008

Guitar Hero III - Legends of Rock

Image
Ahad lepas aku main game 'Guitar Hero III - Legend of Rock' Sony PS2 dengan adik bongsu aku, Akim yang baru balik dari UITM Arau sempena cuti semester. Oleh kerana game ni hanya memerlukan seorang pemain je, kami gilir-gilir main dari petang sampai malam. Tengok markah siapa paling tinggi. And of course la, adik aku la juara. Lagu DragonForce - Through The Fire and Flames paling susah nak main. Dengan key yang tahap gaban cakerawala 7 (kira laju sangat2 la tu) dia leh main lek lek kool jek.. Aku dengan penuh emosi, tapak tangan berpeluh hanya dapat separuh je dari markah dia. Cisssss...

Lagu Muse - Knights of Cydonia dan Eric Johnson - Cliffs of Dover antara key yang agak susah nak main tapi tak le sesusah lagu Through The Fire and Flames tu. Punya la kusyuk main sampai tak terbalas sms suami aku dari kerteh tu. Sori la bang ye...
Addited aku main game nih
Antara lagu yang aku main

Jalan - Jalan Kuala Terengganu

Image
Suami aku mengajak aku ke UDM, Terengganu untuk mengambil barang2 Luqman. Aku pon suka la sebab aku memang teringin nak g jalan-jalan. Tengok tempat2 orang. Pukul 8.30 pagi dah bertolak dari Kuantan. Perjalanan ke sana damai je rasa. Tak panas, tak hujan juga. Lebih kurang pukul 12.30, kami pon sampai ke UDM..

Kolej Luqman kat UDM

Lebih kurang setengah jam kemudian, setelah mereka selesai urusan angkut mengangkut (abis kuar semua muscle lengan 2 orang adik beradik tu), daki mendaki (tangga kolej), lompat melompat (lompat longkang) kami berdua pon gerak la keluar dari UDM. Aku jadi pelik, kenapa suami aku ni tak lalu jalan yang menghala ke Kuantan, sebaliknya menuju ke bandar Kuala Terengganu? Rupa-rupanya dia nak bawa aku berjalan-jalan sekitar bandar Kuala Terengganu sebab dia dah lama tak bawa aku keluar bersiar-siar. Aku rasa terharu giler. The sentiment of love for me, it's PRICELESS.Kami hanya berpandukan papan tanda kat jalanraya bandar ini untuk ke satu-satu tempat. PBT (Piha…

REAL LOVE ---- The Beatles

All my little plans and schemes, Lost like some forgotten dreams, Seems that all I really was doing, Was waitin' for you... Just like little girls and boys,
Playing with their little toys,
Seems that all I really was doing,
Was waitin' for love...
Lonely to be alone,
No need to be alone..
It's real love, it's real,
Yes it's real love, it's real..
From this moment on I know,
Exactly where my life will go,
Seems that all I really was doing,
Was waitin' for love..
No need to be afraid,
No need to be afraid..
It's real love, it's real,
Yes it's real love, it's real..
Thought I'd been in love before,
But in my heart I wanted more,
Seems like all I really was doing,
Was waitin' for you...
Lonely to be alone,
No need to be alone,
It's real love, yeah it's real,
It's real love, it's real,
Yes, it's real love, it's real,
It's real love, it's real,
Yes it's real love, it's real,
It's real love, it's real,
Yes it's real love…

Apa yang aku baru fikir tadi.

Listing:

Syukur Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar dan aku tak perlu menjalani D&C. Masih menjalani tempoh berpantang selama sebulan. Addicted dengar lagu Bohemian Rhapsody - Queen dan juga lagu Across 110th Street - Bobby Womack.. isshhkkkk.. Malas nak hafal akta untuk exam. Malas nak pergi exam bulan depan (amek lain kali laa..) Malas nak g keje (tapi duit gaji nak plak!) Malas nak g pos ofis amek rebat Cepat kenyang bila makan (why????????? ni bukan diri aku niiiiii...) Aku terharu sampai tahap ngalir air mata tengok movie Forest Gump ahad lepas. Aku dah clearkan semua kerja tertunggak atas meja. Aku benci air cond office (centralized) yang tersangat-sangat sejuk ni. Aku teringin nak g jalan-jalan. Aku teringin nak makan sata sama otak-otak kat kuala kemaman. Tu jela wat masa nie.

Sicked n Tired!

Image
I feel so bad today!! My vision became so blurry, i have to deal with headache, blocked nose, cough (the worst coughs i ever had), and the main things happen in my life, i realized that i'm carrying the little sweet peas in my womb about 2 weeks ago but last week, my doctor confirmed that i'm miscarriage my child. I start bleeding 2 days before heading to Putrajaya and until now i'm still bleeding. The doctor gave me times until this saturday to my blood stop flowing down. "And if not", he said "you must do the D&C operation..". There's nothing i can do, but wait and see.. Please God.. help me go through all this..

Big Fish - Tim Burton

Malam tadi aku belek-belek koleksi DVD Movie hasben aku. Saje nak tengok, kot-kot ada movie menarik. Tengah sedap membelek-belek tu, tangan aku terhenti pada 1 dvd ni, Big Fish. Macam aku pernah tengok movie ni dulu. Puas aku fikir, kat mana aku tengok movie ni.. Last-last baru aku teringat yang aku pernah tengok movie Big Fish ni kat GSC Megamall ngn hasben aku waktu zaman muda-muda cintan cintun dulu. Kiranya masa tu tengah kapel girlfriend boyfriend lagi le. Aku tersenyum sendirian bila mengenangkan lelaki yang bersama aku susah senang dulu, kini menjadi suami aku yang sah. Yelah.. dulu nak dating kene naik bas, jalan kaki ngan cuaca yang panas terik tu dari bandar ke Megamall (tu jela tempat dating ponn..).

Aku tonton movie tu sorang-sorang dari awal sampai habis kat ruang tamu umah aku tu. Aku tertarik dalam satu ayat dalam movie ni, iaitu :
"And from the first day i saw her until the day i'll die, she's the only one.."
Fuhhh.. tersentap jiwa ragaku mendengar ayat…