Wednesday, September 30

Rindu lak pada pia!


Serius aku rindu kat pia nehhh... teringat2 aku kat mata dia yang sebijik fotostet mcm mama dia dan senyuman dia yang manis gilerrr tuu. Huuu...

Monday, September 28

Pusat Cuci Kereta Automatik

Percayakah anda, dengan hanya RM3, kereta anda akan menjadi kilat, cemerlang, bersinar-sinar dan bergemerlapan dipanah cahaya matahari dan juga lampu neon sewaktu malam? Kerana dengan adanya Pusat Cuci Kereta Automatik, individu-individu yang tidak rajin, sibuk atau senang cakap jenis malas nak basuh kereta sendiri macam aku ni, ini adalah jalan penyelesaian yang pantas dan murah.

Bersiap sedia dengan 3 hengget di tangan.

Harga ikut saiz kenderaan anda, kecik = murah, besar = mahal

Mula-mula ikut giliran dulu, kendian kereta anda akan disembur dengan hi-pressure water jet. AMARAN KERAS! SILA PASTIKAN CERMIN TINGKAP KERETA ANDA DITUTUP RAPAT (sebabnye aku tak perasan yang tingkap kereta aku terbuka sikit, akibatnye aku dan suami turut terkena tempias air water jet tuhh..tak pasal2 rasa klorin dalam mulut. aiyaaaa...) Selepas kereta disembur dengan air, dua orang pekerja luar negara berstatus antarabangsa (abe2 bangla) akan memberus tayar kereta anda, lap2 dengan tuala, kasi cuci habuk2 yang melekat kat kereta tu.

Baca dengan teliti arahan yang diberikan. Antaranya tutup radio, pastikan gear dalam keadaan Neutral, jangan tekan brek dan pelbagai lagi arahan.

Masa ni berus2 lembut akan berputaran menyental luar kereta anda.

Berus cermin depan pula, selepas itu kereta anda akan disembur lagi dengan air untuk membuang sisa-sisa sabun. Sekali lagi seorang pekerja luar negara berstatus antarabangsa akan mengelap kereta anda dan memastikan tiada kekotoran yang tertinggal.

Kereta aku di lap sekali lagi dengan kain kering agar terserlah ke"sporty"an rupa parasnya. Ohh.. kilatnye memancor2!

Perlu diingatkan di sini bahawa, setiap sesuatu perkara yang dilakukan ada pro dan kontranya. Dalam konteks membasuh kereta guna mesin automatik ni, sudah tentu murah dan pantas tetapi BERKEMUNGKINAN ada risiko antena radio patah la, windscreen-wiper rosak ke, atau getah penahan pintu kereta tercabut ke dan lain-lain lagi. Oleh itu risiko atas tanggungan sendiri ya. (Tapi tak tau la plak kalo buleh tuntut gantirugi ke kedai ni ke.. hehe)

Monday, September 14

Berbuka puasa di New Horizon Garden

Sabtu lepas, staff opis aku mengadakan majlis berbuka puasa di New Horizon Garden. Lokasinya berada berhampiran dengan Kemaman Kopitiam opposite Megamall dan ni 1st time aku ternampak restoran 3 tingkat nih (termasuk surau di level atas sekali). Sedap2 jugak lauk pauk dia, kebanyakkan ala chinese style. Cuma bulan puasa ni jea minuman chinese tea di ganti dengan sirap biji selasih (aku tak suka tol bijik selasih, rasa cam nak tapis2 jek biji2 tu) tapi aku ngn husband gok yang memonopoli jag air tu, siap mintak refill ngn waiter 3 kali! huhhh.. sib baek tak kena extra charge.. dahaga wooo..
watie ngan husbandnya

Kak dah & abg busu sekeluarga

Tutie bersama kazennye

Ehem2.. pasangan baru bertunang, sheila & khairi
Bakal ibu bapa, of kos la kami berdua (makan puas2 seblom berpantang)
Sotong Celup Tepung
Fried Kailan with Salted Fish
Chicken with Onion Ginger
Butter Prawn

Ikan Siakap Sweet n Sour

Dan macam2 lagi juadah seperti tomyam campur, puding kastard jagung, betik, tembikai, kurma dan lenlain. Huhh.. kami ni kenyang air jekk, lauk pauk org lain yang abiskan. Pas solat maghrib, kami ke Mydin untuk shopping ala kadar jekk. Tu pon masa balik terjumpa ngan pengemis cina yang bagi aku sangat psycho gilerr mengekori kami sampai ke kereta, siap letak cawan duit atas kete aku lagi tuhhh.. gara2 kami terlambat sbb membeli sebungkus neslo ais. Nasib baik tak terlanggar kete belakang masa nak reverse. Huuu..

Thursday, September 10

Larut..

Sejak akhir-akhir ni aku addited tol ngn lagu Larut - Dewa nih. Seriusssss.. 'jiwa kacau' (aku kene amek darah 4x sehari kat klinik desa, kena g klinik Jalan Gambut amek darah lagi, mau bocor tangan aku nihh, emosi tol aku dibuatnye sejak minggu lepas apabila disahkan ada diabetes sewaktu hamil!) leh jadi 'jiwa tenang' pas dengar lagu ni kat opis, dalam kete dan umah jua. Sambil2 tu main game, layan facebook dan tunggu suami pulang setiap petang khamis. Yeyyy..


BILA KO SIBUK..

Lama sungguh tak bersiaran.. laptop aku rosak.. aku sibuk menguruskan hal ehwal rumah tangga dan bekerja. Susahnya nak allocate masa.. kalo...