Posts

Showing posts from September, 2009

Rindu lak pada pia!

Image
Serius aku rindu kat pia nehhh... teringat2 aku kat mata dia yang sebijik fotostet mcm mama dia dan senyuman dia yang manis gilerrr tuu. Huuu...

Pusat Cuci Kereta Automatik

Image
Percayakah anda, dengan hanya RM3, kereta anda akan menjadi kilat, cemerlang, bersinar-sinar dan bergemerlapan dipanah cahaya matahari dan juga lampu neon sewaktu malam? Kerana dengan adanya Pusat Cuci Kereta Automatik, individu-individu yang tidak rajin, sibuk atau senang cakap jenis malas nak basuh kereta sendiri macam aku ni, ini adalah jalan penyelesaian yang pantas dan murah. Bersiap sedia dengan 3 hengget di tangan. Harga ikut saiz kenderaan anda, kecik = murah, besar = mahal Mula-mula ikut giliran dulu, kendian kereta anda akan disembur dengan hi-pressure water jet. AMARAN KERAS! SILA PASTIKAN CERMIN TINGKAP KERETA ANDA DITUTUP RAPAT (sebabnye aku tak perasan yang tingkap kereta aku terbuka sikit, akibatnye aku dan suami turut terkena tempias air water jet tuhh..tak pasal2 rasa klorin dalam mulut. aiyaaaa...) Selepas kereta disembur dengan air, dua orang pekerja luar negara berstatus antarabangsa (abe2 bangla) akan memberus tayar kereta anda, lap2 dengan tuala, kasi cuci habuk2 ya…

Berbuka puasa di New Horizon Garden

Image
Sabtu lepas, staff opis aku mengadakan majlis berbuka puasa di New Horizon Garden. Lokasinya berada berhampiran dengan Kemaman Kopitiam opposite Megamall dan ni 1st time aku ternampak restoran 3 tingkat nih (termasuk surau di level atas sekali). Sedap2 jugak lauk pauk dia, kebanyakkan ala chinese style. Cuma bulan puasa ni jea minuman chinese tea di ganti dengan sirap biji selasih (aku tak suka tol bijik selasih, rasa cam nak tapis2 jek biji2 tu) tapi aku ngn husband gok yang memonopoli jag air tu, siap mintak refill ngn waiter 3 kali! huhhh.. sib baek tak kena extra charge.. dahaga wooo.. watie ngan husbandnya
Kak dah & abg busu sekeluarga

Tutie bersama kazennye

Ehem2.. pasangan baru bertunang, sheila & khairi Bakal ibu bapa, of kos la kami berdua (makan puas2 seblom berpantang) Sotong Celup Tepung Fried Kailan with Salted Fish Chicken with Onion Ginger Butter Prawn
Ikan Siakap Sweet n SourDan macam2 lagi juadah seperti tomyam campur, puding kastard jagung, betik, tembikai, kurma da…

Larut..

Image
Sejak akhir-akhir ni aku addited tol ngn lagu Larut - Dewa nih. Seriusssss.. 'jiwa kacau' (aku kene amek darah 4x sehari kat klinik desa, kena g klinik Jalan Gambut amek darah lagi, mau bocor tangan aku nihh, emosi tol aku dibuatnye sejak minggu lepas apabila disahkan ada diabetes sewaktu hamil!) leh jadi 'jiwa tenang' pas dengar lagu ni kat opis, dalam kete dan umah jua. Sambil2 tu main game, layan facebook dan tunggu suami pulang setiap petang khamis. Yeyyy..