Posts

Showing posts from January, 2011

Haiwan Kecil Berterbangan..

Image
Hampir 3 tahun aku kerja kat bangunan Kompleks KDN Pahang ni, baru minggu ni aku telah mendapat jawapan ke atas persoalan yang telah sekian lama bersarang di benak pemikiran aku ni. Sebelum ni aku asyik tertanya-tanya.. mengapa begitu banyak sang lebah berterbangan ke sana sini..
Rupa-rupanyer....
Macam biasa-biasa je..
But.. Something fishy about this..
Zooming..... Tu dia.. sarang lebah! Banyak pulak tu..




Terngiang-ngiang di mindaku ketika ini...

Image
Di Balik Cermin MimpiArtist: M Nasir Di balik cermin mimpi
Aku melihat engkau
Di dalam engkau
Aku melihat aku
Ternyata kita adalah sama
Di arena mimpi yang penuh bermakna

Bila bulan bersatu dengan mentari
Bayang-bayang ku hilang
Di selebungi kerdip nurani
Mencurah kasih, kasih murni
Mencurah kasih

Di balik cermin, cermin mimpi
Adalah realiti yang tidak kita sedari
Hanya keyakinan dapat merestui
Hakikat cinta yang sejati
Hakikat cinta yang sejati

Dengan tersingkapnya tabir siang
Wajah kita jelas terbayang
Dan terpecah cermin mimpi
Menjadi sinar pelangi
Pelangi

Leisure time!!

Image
25 Disember tahun lepas, kak ngah aku ajak g jenjalan kat Bukit Gambang Waterpark. Aku tak pernah sampai sini lagi. Takut pon ada juga sebab aku tak pandai berenang kan... Huuu.. tapi semangat berkobar-kobar nak g sana tuh. Berbekalkan roti sosej dan air botol sarsi, kami 9 orang sekeluarga (nenek, angah, bibik, aku, suamiku, hadi, nani, yasmin dan adam) berhimpit2 dalam sebijik kete Nissan Grand Livina (malas nak guna 2 kereta). Dari duit tiket sehinggalah kepada makan dan minum di taja oleh Angah Anak Beranak. Benda free mestilah best kan... Unfortunately, roti sosej atau sebarang bahan makanan dari luar tak bleh bawak masuk dan kena beli kat dalam restoran @ kiosk dalam waterpark tu. Cash money takde nilai dalam waterpark ni, semua guna e-cash, which mean, sejumlah amaun akan dikreditkan dalam entry tag kita tu. Amaun yang disyorkan RM50 (leh la nak beli makanan, sewa tiub @ pelampung dll) dan ke atas. Kalo tak abis guna, leh refund balik. Tak rugi pun. Cuma air sarsi je mak aku be…