Friday, January 28

Haiwan Kecil Berterbangan..

Hampir 3 tahun aku kerja kat bangunan Kompleks KDN Pahang ni, baru minggu ni aku telah mendapat jawapan ke atas persoalan yang telah sekian lama bersarang di benak pemikiran aku ni. Sebelum ni aku asyik tertanya-tanya.. mengapa begitu banyak sang lebah berterbangan ke sana sini..

Rupa-rupanyer....

Macam biasa-biasa je..

But.. Something fishy about this..

Zooming..... Tu dia.. sarang lebah! Banyak pulak tu..





Friday, January 21

Terngiang-ngiang di mindaku ketika ini...



Di Balik Cermin Mimpi

Artist: M Nasir
Di balik cermin mimpi
Aku melihat engkau
Di dalam engkau
Aku melihat aku
Ternyata kita adalah sama
Di arena mimpi yang penuh bermakna

Bila bulan bersatu dengan mentari
Bayang-bayang ku hilang
Di selebungi kerdip nurani
Mencurah kasih, kasih murni
Mencurah kasih

Di balik cermin, cermin mimpi
Adalah realiti yang tidak kita sedari
Hanya keyakinan dapat merestui
Hakikat cinta yang sejati
Hakikat cinta yang sejati

Dengan tersingkapnya tabir siang
Wajah kita jelas terbayang
Dan terpecah cermin mimpi
Menjadi sinar pelangi
Pelangi

Tuesday, January 4

Leisure time!!

25 Disember tahun lepas, kak ngah aku ajak g jenjalan kat Bukit Gambang Waterpark. Aku tak pernah sampai sini lagi. Takut pon ada juga sebab aku tak pandai berenang kan... Huuu.. tapi semangat berkobar-kobar nak g sana tuh. Berbekalkan roti sosej dan air botol sarsi, kami 9 orang sekeluarga (nenek, angah, bibik, aku, suamiku, hadi, nani, yasmin dan adam) berhimpit2 dalam sebijik kete Nissan Grand Livina (malas nak guna 2 kereta). Dari duit tiket sehinggalah kepada makan dan minum di taja oleh Angah Anak Beranak. Benda free mestilah best kan... Unfortunately, roti sosej atau sebarang bahan makanan dari luar tak bleh bawak masuk dan kena beli kat dalam restoran @ kiosk dalam waterpark tu. Cash money takde nilai dalam waterpark ni, semua guna e-cash, which mean, sejumlah amaun akan dikreditkan dalam entry tag kita tu. Amaun yang disyorkan RM50 (leh la nak beli makanan, sewa tiub @ pelampung dll) dan ke atas. Kalo tak abis guna, leh refund balik. Tak rugi pun. Cuma air sarsi je mak aku berjaya seludup masuk.

Kalo nak g sini, better g weekdays. Ambil cuti. Bring all your family member, have fun, enjoy and try all the games and facilities here. Trust me, its worth with every single penny you paid. Spent value time with your family. Just my 2 cents. Kalo p time public holiday macam ni, memang sesak giler arrr.. nak sewa cabana (pondok) pon tak lepas. Full hired! Pelampung pon abis disewa.. Huuuu. Camna nak main gelonsor/terowong air kalo tadok pelampung? Waaaaa..

Masa pergi pon kereta dah banyak ni parking.

Ni baru nak beli tiket, belum masuk dalam waterpark lagi ni..

Keterujaan bermula bila aku tengok dari jauh waterpark ni, Ni baru bahagian kanak-kanak.

Musykil aku, pelampung sudah habis tapi masih ramai orang beratur nak sewa pelampung.

Haaa.. aku baru dok pesisir pantai, saja nak bagi Adam ejas2 air dulu ni.. Hehehe

Nampak Adam dah ok sket, baru masuk pantai lebih dalam lagi. Adam nampak lebih teruja.

Hadi berenang bersama bola hijaunya..

Ibu, Adam dan Kak Ngah dok tepi dinding jahh.. Panas ni.

Ibu dan Adam

Sudah penat main air, bagi susu, terus dia tido. Nenek sama bibik lak jaga Adam. Aku dan suami apa lagi, gelepor nak main air. Takut tapi nak cuba jugak.

Waaaa.. ni baru kanak-kanak punye tempat. Ni pun aku dah rasa teruja dah. Suami aku tukang amek gamba. Aku tak g pon tempat orang dewasa, takut pon ye, pelampung pon takde. Lain kali kalo aku datang sini, mesti kene try orang dewasa punya tempat. Mesti adrenalin aku memacu ke tahap maksimum.

Nak main kat sini kena ada kanak-kanak. Kalo takde kanak-kanak, takleh main kat sini. Seb baik aku ada anak buah ramai. Leh pinjam sorang. Dapat le free ride. Hahaha!

Beh beh!! Punye le laju! Takut terbabas pon ye. Hehehehe!

Pastu gelak kuat2! Rasa seronok giler! Dah lama tak bersikap childish macam ni. I did enjoy myself on that day.

Masa nak balik, mak aihhhhh.. hujung nun jalan sana masih ada orang parking lagi. Gilak ahhh!!

BILA KO SIBUK..

Lama sungguh tak bersiaran.. laptop aku rosak.. aku sibuk menguruskan hal ehwal rumah tangga dan bekerja. Susahnya nak allocate masa.. kalo...