Posts

Showing posts from October, 2011

Happy 2nd Birthday Adam Fahri :-)

Image
Apabila dah ada anak nie, secara tak langsung aku turut bersikap kebudak-budakan. Aku jadi seronok dengan suara budak gelak ketawa, dengan main kejar-kejar sekeliling rumah, tiup belon untuk anak-anak buah aku ni pastu tengok citer kartun. Rasa seronok apabila kita buat semua ni untuk bagi mereka rasa gembira. Takpelah, lagipun hari jadi anak aku ni pun setahun sekali. Aku post dalam blog supaya anak aku dah besar sok, leh tengok rupa dia semasa berumur 2 tahun. Aku pon tak ingat macamana rupa aku ketika berusia 2 tahun, sebab itu aku akan cuba simpan memori ini for future reference anak-anak aku untuk masa hadapan. Sebab aku pon tatau aku akan hidup sampai bila, namun selagi aku masih hidup, aku akan simpan kisah klasik ini untuk suatu masa yang akan datang.. Ibu sayang kamu Adam Fahri..
Ada belon-belon, ada hiasan gantung. Tu pon hiasan recycle sejak 3 tahun lepas.
Menu of the day, Pecan Butterscotch Cake from Secret Recipe yang sangat lazat giler tak terperi, bihun goreng, keropok, c…

Oktober '11

Dah sampai bulan Oktober.. blog pun tak berapa nak update. Anak semakin membesar dan semakin banyak mengomel. Lepas ni aku akan "cuba" untuk kemaskini blog. Sebenarnya banyak event lately, cuma aku tak tau apa yang aku sibuk sangat sampai lupa nak berblog. Baca blog orang lain pun sekali sekali jea. Masa banyak tertumpu terhadap anak bujang aku yang sorang tu dan juga outstation sampai berhari-hari. Hidup aku biasa-biasa je macam orang lain. Pagi2 p kerja, balik kerja, tengok tv dengan anak, kenkadang kerja malam. Kenkadang layan berborak dengan mak aku. Pastu tido la. Bangun malam buat susu anak. Bangun pagi bermulanya rutin yang sama. Nak buat apa lagi aopp? Suami jauh lakk.. aisehhhh.. Seb baik jumpa hujung minggu. Kira orait la berbanding couple lain yang berpisah beribu-ribu batu.
Antara perkara-perkara yang berlaku dalam hidup aku baru-baru nie :-
Aku dah dapat kunci rumah baru daa.. Belum buat keputusan sama ada nak duduk atau nak bagi sewa kat orang lain. Aku dah siap…