Posts

Showing posts from June, 2015

Alkisah si kipas kepanasan

Image
Walawehhhh.. dah lama ghupenya tak update blog.. mood nak menulis tu tak datang.. terlebih layan drama Jepun dan Korea malam-malam sampai rabak mata.. kekeke.. bebaru ni layan drama musikal Jepun NODAME CANTABILE (11 episod).. huuu.. termasuk ni dah 3 kali aku repeat tengok drama bersiri nihh.. kira boley layan laa... 
Oh ye, padahal post kali ni aku nak bercerita mengenai si kipas yang kepanasan. Ini bukan household punya kipas. Ini radiator kereta punya kipas.. huuuu.. bila kete dah 7 taun, ni la makanannya.. macam-macam la sakit batuk dia tuu.. awal tahun ni bearing tayar aku rosak, pastu windscreen aku retak. Sebulan kendian kete aku overheated lak sampai mencecah 120'c... tetiba je bukak air cond rasa bahang.. tengok jarum temperature dah mencecah area merah tu.. padahal aku tengah drive atas jalan raya tu.. kadang-kadang tengah traffic light otw nak gi keje pon overheated
Nasib baik otak aku masih boley berfikir dengan waras dan tak panik, off air cond, bukak tingkap seba…