Posts

Showing posts from January, 2016

Dating @ Kula Cakes by Lila Wadi

Image
Ohhoiiii... dah lama aku tak dating berdua ngan yincik bos.. Selalu kalo berjalan atau beli barang-barang mesti berempat.. Tapi bila coti skola suda abis, dan abam adam dah masuk kelas darjah 1, si adiknya pula duduk kat taska baru untuk belajar dan bergaul bersama kawan-kawan, masa ni lah kami laki bini dapat lepak-lepak santai ye dok..
Kebetulan aku memang amek coti panjang laa.. dari cuti Maulidur Rasul 24 Disember 2015 hingga 10 Januari 2016.. Suami aku pon lebih kurang sama jugak la.. amek coti ni pon untuk uruskan anak darjah 1 nak masuk skolah rendah.. Banyak benda nak settlekan sebelum aku mula naik kerja semula..
Dikesempatan yang ada ni, taim anak tengah pergi kelas agama kafa pada sebelah petang, sementara nak tunggu abis kelas pukul 5.30ptg dan ahmad abis taska pon taim orang abis waktu kerja, aku dan yincik bos curik2 masa sket gi la berjalan kat 1 cafe ni, namanya Kula Cakes by Lila Wadi terletak di Jalan Besar berhadapan Esplanade Kuantan (Benteng lama). Dah lama nak r…

Tutorial Leher Baju Kurung

Image
Sekarang aku ada hobi baru.. menjahit.. dulu ada jugak menjahit sikit-sikit, tapi benda-benda kecik jela.. Sekarang ni aku try jahit baju kurung.. Aku tak penah jahit baju kurung, tapi memandangkan nature kerja aku sokmo kena pakai baju kurung, so aku bergurulah ngan mak aku.. Tapi tula, bila belajar dengan orang yang dah expert giler jahit baju tu umpama celah gigi je, aku tak boleh nak follow... tau tau mak aku dah siap ajar. 
Takleh jadi nih.. berbekalkan azam kesabaran dan semangat yang tinggi, aku just amek baju kurung aku yang dah siap, aku lakar design atas kertas, amek pita ukur dan ukur. Pastu, aku bentang kain pasang 4 meter, aku potong ikut ukuran tu. Beginner lagi amatur macam aku ni beli kain RM10 je untuk 4 meter. Kalo silap ukuran atau silap potong, tak le berasa hati sangat sebab beli kain mulah mulah saje lorr.. 
Aku saje buat post leher baju kurung ni untuk future reference aku sendiri la kan.. syok-syok sendiri aje.. kalo tak post sini nanti dah lupaa.. huuuuu..
1.…

Zoo Melaka & River Cruise

Image
25 Disember 2015. Cuti umum sempena perayaan hari natal.. Dah nak masuk 2 tahun aku "lepak" kat Melaka Bandaraya Bersejarah nih.. Family aku pon suka datang Melaka sebab ada banyak tempat nak dilawati.. So, bila coti umum dan budak-budak masih cuti skolah lagi, aku bawak la depa ni berjalan-jalan kat Zoo Melaka dan River Cruise.. Tapi punye la ramai giler manusia kat bumi Melaka nih.. diorang pon macam aku jugak laa.. perabihkan sket saki baki cuti ujung tahun..

Aku ni takde idea nak taip banyak-banyak, tapi ada banyak gamba yang nak di"tampal".. huahuahuaaa..:-)

 Kenmain posing iolls ni kan..
 "Meh makan mehh.." kata "si gadis remaja" itu kepada sang nuri
 Sempat lagi posing sampai kecik2 bijik mata.. cuaca panas ya amatt..
 Adam nak ngejas burung kasawari la tu.. ye kot nama dia burung kasawari.. aku ni main taip je kat keyboard nih..
 Suke nau yincik bos dapat tengok malayan tiger
 Kura-kura 
Ni kalo tak babun, gorilla kot.. nape ler aku ame…